Memainkan Mitos Loteri

Walaupun dalam permainan yang paling huru-hara dan rawak, kami masih melihat corak yang tidak ada. Sangat sukar bagi kita untuk mengatasi kenyataan bahawa permainan lotto sama sekali tidak dapat diramalkan. Ini telah menyebabkan banyak mitos takhayul mengenai memilih nombor loteri. Jadi, inilah 3 mitos terbesar yang saya lihat dan dengar semasa bermain loteri:

1. Nombor yang kurang muncul pada masa lalu lebih cenderung muncul pada masa akan datang. Apk XE88 2021 

Inilah yang disebut oleh ahli psikologi “Gamblers Fallacy” – Idea bahawa peristiwa rawak masa lalu memberi kesan kepada peristiwa rawak masa depan. Hakikatnya, cabutan lotto adalah peristiwa rawak sepenuhnya. Bola Lotto tidak mempunyai ingatan mengenai undian masa lalu. Anda boleh mengujinya sendiri menggunakan duit syiling. Balikkan duit syiling 100 kali dan tuliskan hasilnya. Anda akan dapati bahawa flip masa lalu tidak memberi kesan pada flip masa depan.

2. Urutan nombor yang disusun dengan sempurna cenderung tidak muncul daripada urutan nombor secara rawak.

Sukar bagi manusia untuk mempercayai bahawa jika anda memilih 1 2 3 4 5 6 7, anda mungkin akan menang berbanding jika anda memilih 7 nombor rawak seperti 18 15 39 4 27 17 37. Manakala peluang 1 2 3 4 5 6 7 datang dalam urutan tepat sangat tidak mungkin, begitu juga kemungkinan 18 15 39 4 27 17 37 muncul dalam urutan tepat undian seterusnya. Kita juga harus ingat bahawa kebanyakan undian loteri tidak memerlukan kita memilih nombor kita mengikut urutan yang betul.

3. Tidak kira nombor apa yang anda pilih kerana setiap nombor mempunyai peluang yang sama untuk dipilih.

Walaupun bahagian kedua dari pernyataan ini benar, masih penting nombor mana yang anda pilih berkaitan dengan jangkaan kemenangan anda. Nombor tertentu seperti hari lahir (1-31) lebih banyak dipilih daripada nombor lain. Ini membawa kepada sekumpulan besar orang berkongsi hadiah dengan orang lain. Oleh itu, untuk mengelakkan berkongsi hadiah anda dengan orang lain, lebih baik menjauhkan diri dari hari lahir.

Setelah memahami 3 mitos ini, anda boleh membuat keputusan yang lebih bijak semasa membuat pilihan seterusnya. Sekiranya anda ingin membuat sesuatu menjadi lebih mudah, anda mungkin berminat untuk melihat sistem loteri yang saya buat bernama Lotto Thief. Ini dapat membantu anda memilih nombor rawak dan menyaring nombor yang sering dipilih, sehingga apabila anda akhirnya memenangi hadiah, anda tidak perlu membagikannya dengan terlalu banyak orang lain. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai Lotto Thief di http://www.LottoThief.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *