Beberapa Strategi Untuk Rookies Of Backgammon

Pemain backgammon di seluruh dunia tahu bahawa memenangi permainan backgammon terdiri daripada lebih banyak elemen kemahiran dan strategi backgammon daripada elemen kebarangkalian. Walaupun kebarangkalian memainkan peranan penting sepanjang permainan, memanfaatkan gulungan dadu untuk keuntungan pemain, dan mempertimbangkan kemajuan permainan dalam menentukan pergerakan seterusnya adalah aspek yang lebih penting menentukan siapa yang dapat memenangi permainan. Di sini kita dapat menyenaraikan beberapa strategi yang lebih mudah dan khusus yang diketahui dapat meningkatkan peluang untuk menang.

Pertama, penting untuk selalu ingat bahawa backgammon adalah perlumbaan, dan pemain pertama yang mengalahkan semua bidak mereka adalah pemenang. Maksudnya, sangat penting untuk mengelakkan pukulan atau blok. Agar tidak terdedah, seseorang mesti mengelakkan meninggalkan noda, atau hanya seorang pemeriksa pada satu titik. Strategi ini paling penting menjelang akhir permainan. Walaupun penting untuk tidak disekat, menyekat pemain lain adalah strategi yang baik untuk melambatkan lawan anda. Ini dilakukan dengan membentuk 6 mata berturut-turut dengan dua atau lebih bidak, sehingga menghalang bidak lawan di belakangnya daripada bergerak ke depan. Bentuk terbaik dari ini adalah ketika anda membuat papan tertutup apabila anda telah memukul salah satu kepingan lawan (dan ia duduk di atas bar),

Strategi yang baik untuk mega888 ketika anda ketinggalan dalam permainan adalah dengan memukul catur lawan di papan tuan rumah mereka. Ini dapat dilakukan apabila anda memasukkan kembali papan backgammon dengan hit checker anda dan anda memasuki halaman utama mereka, tetapi ia juga dapat dilakukan ketika anda baru terjebak di halaman utama mereka.

Strategi asas lain ialah mengingati konsep permainan tertentu dan menggunakannya untuk keuntungan anda. Sebagai contoh, memandangkan backgammon adalah perlumbaan, cubalah untuk tidak terkena awal permainan, tetapi gunakan tembakan di awal permainan untuk keuntungan anda, seperti menggunakan kotak untuk memukul lawan. Tetapi juga, memandangkan permainan ini adalah perlumbaan, Anda harus ingat bahawa ini adalah permainan yang lambat, dan pecut pasti dapat menyebabkan perlambatan besar ketika mendekati akhir.

Dua strategi terakhir melibatkan pengedaran dan pemukulan. Cuba sebarkan bidak anda secara menyeluruh. Ini memberi anda kebarangkalian lebih baik ke mana anda boleh bergerak dengan setiap gulungan. Semasa memukul, selalu cuba memukul bidak lawan terdekat jika mereka tidak berada di dalam papan induk mereka, yang sebenarnya meletakkan mereka lebih jauh dalam perlumbaan.

Setelah anda menguasai banyak strategi, anda mungkin akan bersedia untuk perjudian backgammon, yang boleh didapati melalui beberapa laman web backgammon, di mana anda juga dapat bermain backgammon secara percuma, memuat turun perisian backgammon, membaca artikel tentang cara bermain backgammon atau arahan backgammon untuk menyegarkan semula ingatan anda mengenai logistik, dan hanya menikmati dunia yang ditawarkan oleh backgammon internet.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *