Psikologi Poker – Rahsia Menang Besar

Psikologi poker penting kerana ia memisahkan pemain rata-rata dari yang benar-benar hebat.

Orang, yang memenangi simpy besar mempunyai psikologi yang lebih baik daripada lawannya dan mendapatkannya dengan betul dapat menghasilkan wang yang besar.

Dalam poker (tidak seperti permainan kasino lain) anda DOWNLOAD XE88 Android perlu mempunyai tangan terbaik untuk menang, yang perlu anda lakukan hanyalah membuat orang berfikir bahawa anda mempunyai tangan terbaik!

Mari lihat apa yang diperlukan untuk mengembangkan mindset yang betul untuk menang besar dalam poker dalam talian dan bagaimana mengembangkan psikologi yang betul untuk poker.

1. Keinginan

Untuk menang besar di poker langkah pertama adalah ingin menang besar.
Sekiranya anda mempunyai keinginan, anda mungkin akan berusaha keras (dan seperti apa sahaja dalam hidup yang dapat menghasilkan wang besar yang perlu anda masukkan berjam-jam) yang diperlukan untuk menjadi pemain poker teratas.

2. Belajar dari orang lain

Setelah anda mengetahui semua strategi asas dan kemungkinan masanya untuk membaca beberapa buku yang ditulis oleh pemain poker yang hebat.
Mereka semua mempunyai pendekatan yang berbeza tetapi mereka semua akan fokus pada psikologi poker dan anda boleh belajar dari mereka.

Dalam poker, anda tidak akan berhenti belajar dan merupakan amalan yang baik untuk membaca dan mempelajari sekurang-kurangnya satu buku sebulan. Anda bukan sahaja akan belajar sesuatu yang baru, tetapi anda juga akan mendapat motivasi hebat untuk mencapai matlamat anda untuk menang di poker.

3. Periksa Lawan Anda

Lawan anda sedang mengkaji anda dan anda perlu mempelajarinya. Anda kemudian dapat melihat cara dia bermain, melihat kelemahan yang berpotensi dan memanfaatkannya.
Seperti yang kami katakan sebelumnya, tangan terbaik tidak menang di poker, pemain dengan psikologi dan strategi terbaik berjaya.

4. Mempunyai Keberanian

Untuk memenangkan poker besar dalam poker, anda harus berani mengambil risiko pada waktu yang tepat.
Ini bukan kegopohan, ini adalah bahagian penting dalam psikologi poker dan satu-satunya cara untuk memenangi wang besar.

Sekiranya anda telah membuat kerja rumah anda dan keadaannya betul, anda perlu melakukan terjun dan mencari periuk!

5. Sabar

Kadang-kadang sukar untuk terus melipat satu tangan dengan tangan yang lain, tetapi itulah yang harus anda lakukan.
Sekiranya keadaan tidak betul dan anda tidak berpeluang memenangkan pot, jangan buang wang menunggu.
Semua pemain hebat tahu bahawa tangan yang anda pilih untuk tidak bermain sama pentingnya dengan tangan yang anda lakukan.
Jadi, bersabarlah dan masa anda akan tiba.

6. Fokus & Komitmen

Semasa anda duduk untuk bermain permainan, anda perlu fokus sepenuhnya pada permainan.
Oleh itu, tidak minum, ubat-ubatan atau merasakan apa-apa yang kurang daripada 100% fokus dan komited dan semua yang pertama akan mengganggu penilaian anda.

Sekiranya anda tidak merasa betul jangan bermain, itu semudah itu.

7. Berlatih

Anda hanya dapat belajar banyak perkara dari buku. Apabila anda bermain wang dipertaruhkan kadang-kadang wang yang besar dan ini boleh dan tidak mempengaruhi penilaian orang

Ia memerlukan banyak pengalaman bermain untuk menjadi pemain poker yang hebat dan tidak boleh tergesa-gesa.
Ambil perlahan-lahan, naik ke meja dan pot yang lebih sukar semasa anda memperoleh pengalaman.

Jangan mencuba tahap di atas kemampuan anda untuk cepat. Sekiranya terdapat pertandingan besar yang akan dibuat di pertandingan meja akan menjadi sukar.

Psikologi poker yang betul seperti yang anda lihat sangat penting jika anda ingin menjadi pemain yang hebat.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *